tisdag 26 februari 2013

Kyckling Stroganoff i Crock Pot

På helgerna är det skönt att laga mat i Crock Pot eftersom det går snabbt att slänga i det som behövs och sedan får man tid över till att göra annat medan maten lagar sig själv.

I söndags testade jag att göra kyckling stroganoff i pottan.
Sammanfattningsvis kan jag säga följande om det. Enkelt, smidigt och gott!


Alla ingredienser förutom kycklingfilén som redan ligger i pottan

 Ingredienser 4-5 portioner
  • ca 450-500 gram kycklingfilé
  • 5 dl gräddfil
  • 1 burk Campbells champinjonsoppa (men då maken vägrar äta svamp blev det tomatsoppa istället)
  • 1 påse fransk löksoppa

Rör ihop en burk Campbells soppa, 5 dl gräddfil och  1 påse löksoppa


Kycklingfilén i botten av pottan












Gör så här

  1. Lägg kycklingfiléerna i botten av pottan
  2. Rör ihop gräddfilen, Campells burksoppa och påsen med löksoppa i en skål.
  3. Häll röran ovanpå kycklingen
  4. Sätt på locket och låt tillagas på låg värme i ca 7-8 timmar eller tills kycklingen är klar
  5. Dela kycklingen i mindre delar med hjälp av två gafflar och rör om


Här är röran hälld över kycklingfiléerna som ligger i botten

 Serveras med t ex äggnudlar och rårivna morötter/morotstavar samt tomater eller andra grönsaker som du råkar ha hemma.

Ser inte lika gott ut som det smakar!

 Såg i en annan affär att Campbell även har kycklingsoppa på burk så vi kanske testar det nästa gång men det blev även gott med tomatsoppa och för den som gillar champinjonsoppa är det ju bara att använda sig av originalreceptet.

 
Kram
Linn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar