tisdag 30 april 2013

Trevlig valborgmässoafton!

Valborgsmässoafton!
Brukar ni ha någon särskild tradition på  valborgsmässoafton?
Ja, mer än att titta på valborgsbrasan såklart.

Bildkälla: www.copperpeakmusicfestival.com

Valborgstraditionerna är dels svenska gamla hedniska riter men vi använder även seder från Tyskland. Ursprungligen tände vi valborgsmässoelden för att jaga bort rovdjur och övernaturliga väsen innan man skulle släppa ut sina tamdjur på bete för första gången på året den 1 maj.  Då gällde det att passa på och föra riktigt rejält med oljud kring brasan så att både vargar och troll drog iväg.

I Tyskland trodde man istället att det var häxorna som höll sabbat på valborgsmässoafton och ett sätt att då hålla häxorna på avstånd var att tända brasor.



Bildkälla: hugosmode.bloggsida.se

Vi hade en granne som lärde våra barn att när det var valborg så skulle sommaren komma vilket innebar att man skulle slänga sina gamla strumpor i valborgselden för tanken var ju att man skulle slippa strumpor på sommaren.  Det var populärt bland barnen i grannskapet. Då gällde det som mamma att se till att barnen hade sina sämsta strumpor på sig när man strosade iväg till brasan.

Jag önskar dig en trevlig valborgsmässoafton!

Kram
Linn

Jag är en vinnare!

Jag måste bara få berätta om att jag har vunnit!
riktigt alltså.
Första pris och allt!

Mina döttrar brukar ofta säga, "du är så gullig mamma, för du är så lätt att göra glad".
Jag måste nog erkänna att dom har rätt.
Men denna gång är jag faktiskt inte bara glad utan jag är JÄTTEGLAD!




Bildkälla: dropsoflight.se

Vinsten är nämligen ett presentkort på hela 300 kronor som gäller i webshopen dropsoflight.se

Det är Liie som också driver bloggen som bär hennes namn, nämligen Liie.se som har gjort en marknadsundersökning med tillhörande tävling avseende hennes webshop Drops of Light

Jag har läst Liies blogg ett tag och har imponerats allt mer över denna duktiga och kreativa  tjej som driver sin egen smyckeswebshop på heltid.

Den som känner mig vet om att jag har ett stort antal halsband och att jag tycker om att variera mig när det gäller smycken. Men jag är också ganska kräsen. Inte på så vis att jag bara vill ha guld och diamanter, nej, inte alls. Utan jag älskar sånt som är personligt. Som har en speciell betydelse för mig.
Därför är jag så otroligt glad över att jag vann detta fina pris hos Liie.






Ett smycke som jag verkligen tycker mycket om är detta som heter Crystal Bullet. Eftersom ingen kristall är den andra lik så blir varje smycke unikt. När jag ser detta halsband får jag känslan av en förstelnad tår som rinner fram ur en tom patronhylsa. Men det kan också vara ett silverfärgat elegant läppstift som är framskruvat ur den lyxiga guldhylsan. Det ligger i betraktarens öga att bedöma vad man ser för något. Du kanske ser något helt annat än vad jag gör?



Bildkälla: liie.se

sin blogg visar Liie också några olika smycken som hon har gjort på beställning, som t ex detta fina armband där varje bokstav är stansad för hand. 

Kika gärna in på webshoppen dropsoflight.se där ni hittar fler av Liies smycken som hon har till försäljning. 

Jag rekommenderar också ett besök på Liies blogg, där hon skriver på ett personligt och lättläst vis om sitt liv som företagare, sambo, husägare, inredningsfreak och kaninägare.

Tusen tack snälla Liee för den härliga vinsten!
Nu återstår bara att bestämma mig för vad jag ska välja för något fint från din webshop.

Kram
Linn

Har du bäddat sängen?

Då är vi inne på aprils sista dag. Jag undrar om det är någon mer än jag som hängde på FlyLadys utmaning för april månad som var att bädda sängen varje dag hela månaden?


Bildkälla: laurawinslowphotography.com

Hur gick det?
För min del gick det bra att bädda sängen så länge jag var frisk. Jag tycker att det går av vana. Däremot har jag legat sjuk senare delen av månaden och då har det blivit lite si och så med bäddningen.

Personligen tycker jag att det gör en stor skillnad för min trivsel om sängen är bäddad eller inte. En bäddad säng gör genast att sovrummet ser så mycket mer harmoniskt och städat ut.

Men nu välkomnar vi snart sköna maj och med det en ny månad  och en ny utmaning.
Är det någon mer än jag som är  pepp på nästa månads utmaning från FlyLady?

Kram
Linn

Att få en vinst trots att man förlorade

För ett tag sedan deltog jag i en tävling hos en av mina favoritbloggare när det gäller smarta förvaringstips. Jepp, jag talar om bloggen Förvaringsdrottningen som drivs  av Paulina som verkligen gör skäl för sitt bloggnamn. På hennes blogg hittar du det mesta när det kommer till smarta tips och idéer om hur du förvarar saker på bästa sätt. 

I tävlingen kunde man vinna fina priser från webshopen Fashionbitch .som har specialiserat sig på smarta förvaringslösningar av olika slag.  D


Bildkälla: www.fashionbitch.com

Det fanns flera olika fina priser men jag hade givetvis siktet inställt på en handbag organizer som används för att få ordning och reda i handväskan samt för att enkelt kunna flytta med sig sina saker när man byter handväska. Jag har tidigare skrivit om liknande fiffiga lösningar.

Varje fredag städar jag nämligen ur handväskan genom att tömma den upp och ner och sen rensa bort det som inte hör dit. Då ser det ut ungefär så här;

Skäms Linn! 

Jag tror ni förstår varför jag var ute efter just en "handbag organizer"... 
Ja, jag skäms! Jag har ordning på mycket annat men tyvärr har jag inte kommit till att få ordning på min handväska ännu.

Men strunt i det nu. För grejen är den att jag inte vann. Vare sig en den åtråvärda "handbag organizern" eller någon av dom andra fina priserna. 

Men istället fick jag och alla dom andra förlorarna den trevliga nyheten av Paulina (Förvaringsdrottningen, ni vet) att Maria som äger webshoppen www.fashionbitch.com ville ge en liten present även till oss som inte hade vunnit!




Så härom dagen fick jag denna trevliga överraskning på posten. Det är en smart liten ring med hängare som gör att du kan hänga flera galgar på varandra vilket alltså gör att du får rum med fler kläder på samma yta. Smart va?!


Bildkälla: www.fashionbitch.com

Såna tävlingar där man får en fin vinst trots att man förlorade växer inte på träd minsann så jag vill passa på och tacka både Paulina (förvaringsdrottningen) och Maria (fashionbitch) för den fantastiska tävlingen där vi alla blev vinnare.



Kram
Linn

måndag 29 april 2013

Det lilla blå loket


Mitt mål för år 2013 är ett hemmet ska bli en harmonisk oas av ordning och reda. 

Efter att ha hållit på i min ensamhet en tid så presenterades jag för FlyLadys koncept och där känner jag att jag har hittat rätt metod för att nå mitt mål.  

Och visst har jag kommit en bit på väg i detta arbete men ibland hamnar man på villospår eller tappar sugen. 

Eller är jag ensam om det?


Bildkälla: flylady.net



Jag tror inte det. 

Därför vill jag tipsa om en mycket bra artikel som FlyLady har skrivit om just detta ämne.
Artikeln heter "Tips for Not Getting Sidetracked" och finns att läsa på flyladys hemsida. Jag gillar artikeln för att den innehåller konkreta och handfasta råd för hur man ska göra för att komma igång igen efter ett kortare eller längre uppehåll. 

Artikeln fick mig att tänka på en sagobok som våra barn älskade att höra när dom var små. 
Boken handlade om ett tåg med leksaker som skulle åka över ett stort berg till barnen på andra sidan berget. Men det stora fina loket som drog vagnarna med leksaker gick sönder och inget annat lok ville hjälpa till förutom ett litet blått lok som aldrig hade gjort något så stort och tungt arbete förut

Det lilla blå loket kämpade på över bergen samtidigt som han pustade "jag tror jag kan, jag tror jag kan" och till sist lyckades han till allas glädje med att dra dom tunga vagnarna över berget.

 Denna saga var mycket uppskattad av barnen och vi läste den många gånger.
 Är det någon annan som känner igen den?



Bildkälla: herewomentalk.com


Min poäng är att det är självklart att saker och ting inte alltid går på räls. Ibland händer något som gör att man trillar av banan. Men det viktiga är att man hoppar på tåget igen och precis som det lilla blå loket kämpar på och gör sitt bästa för att fortsätta och komma över berget till sist.

För att underlätta för sig själv vid dom tillfällena är det bra att ha en handlingsplan t ex i form av en familjepärm eller nedskrivna rutiner eller något liknande så att det blir enklare att hoppa på tåget igen när man har råkat trilla av.

Det är just detta som FlyLadys artikel "Tips for Not Getting Sidetracked" handlar om.

Kram
Linn

Smygtitt på FlyLady vecka 18

Förra veckan blev det ingen smygtitt på FlyLady på grund av min elaka förkylning men denna vecka kör vi igen, eller hur!?


SMYGTITT VECKA 18

         Bildkälla: flylady.net

MÅNADENS VANA

Det är helt otroligt att redan på onsdag så välkomnar vi sköna maj. Så denna vecka kör vi alltså två olika månadsvanor.


  • Aprils månads vana är att bädda sängen. Hur har det gått för er andra där? Har ni bäddat sängen varje morgon under hela april? Och kändes det i så fall någon skillnad?
  • Maj månads vana är att motionera, eller åtminstone röra på sig några minuter varje dag.  Vi kommer att återkomma till denna viktiga vana lite senare i veckan. 


VECKANS ZON

FlyLady har delat in hemmet i fem olika zoner.
Varje månad arbetar vi igenom samtliga fem zoner, en i taget.
Denna vecka håller vi till i två olika zoner.


  • Måndag och tisdag = zon 5  = vardagsrummet
  • Onsdag till fredag håller vi till i  zon 1, dvs hallen, matsalen samt verandan.




Bildkälla: flylady.net



NYBÖRJARE = DECLUTTRING

För dig som fortfarande inte har decluttrat klart i den aktuella zonen är det 15 minuters dagligt decluttrande som gäller.

Detta är något som du gör istället för storstädning..

Du ska alltså inte både decluttra och storstäda, utan i början är det BabySteps som gäller. Ett litet steg i taget kommer att göra en stor skillnad och du kommer att bli förvånad över hur snabbt det går att storstäda när du sedan väl har decluttrat klart.


Bildkälla: flylady.net




FÖR DIG SOM HAR KOMMIT EN BIT PÅ VÄG = STORSTÄDNING

För dig som är färdig med decluttrandet i den aktuella zonen och alltså endast har saker där som du behöver, tycker om och använder är det istället dags för en rejäl storstädning. 

För den som önskar, har FlyLady tagit fram ett exempel på en detaljerad storstädningslistasom du kan använda som utgångspunkt för din egen städlista om du så önskar. För det ärviktigt att du själv anpassar städlistorna utifrån ditt hem och din familjs behov.

Kom ihåg att du inte behöver göra hela storstädningen på en enda dag. Du kan dela upp den flera eller alla veckans dagar om du vill.

Du kanske inte hinner med att storstäda hela zonen  under denna vecka och vet du vad? Det gör inget! Rom byggdes inte på en dag och röran i våra hem uppstod inte heller på en enda dag. Så det är inte konstigt att det tar tid innan vi har kommit ikapp. Vi kommer att återkomma till denna zon nästa månad igen och då är det bara att fortsätta där du var. 

Bildkälla: flylady.net

Så här kan ett exempel på detaljerad storstädningslista för zon 1 se ut:

HALL:
1. Städa undan allt som inte hör hemma här och lägg det som ligger på fel plats på rätt ställe.
2. Damma ovanpå dörrlister, hyllor, skåp, tavlor samt golvlister, börja uppifrån och arbeta nedåt
3. Torka av fingeravtryck från dörrkarmar, dörrar och väggar
4. Rensa undan skor och ytterplagg som inte hör till säsongen så att dessa inte tar onödig plats
5. Snygga till i hatthylla, skohylla/skoskåp samt inuti eventuell garderob för ytterplagg
6. Piska, vädra, skaka eller tvätta vid behov mattorna
7. Dammsug och moppa golvet
8.  Hallen är det första vi möts av när vi kommer hem och det första som våra gäster ser.
     Tänk därför igenom om du kan göra någon liten ändring för att öka känslan av välkomnande?
     Det finns många olika idéer att använda sig av t ex att utgå från vilka som bor här, eller att utgå
     från de olika årstiderna och göra hallen riktigt vårig? Dörrkrans eller en välkomnande matta?


MATRUM/MATSAL:
1. Städa undan allt som inte hör hemma här och lägg det som ligger på fel plats på rätt ställe.
2. Damma ovanpå dörrlister, skåp, tavlor samt golvlister, börja uppifrån och arbeta nedåt
3. Torka av fingeravtryck från dörrkarmar, dörrar och väggar
4. Duscha blommorna, kanske behöver dom planteras om?
5. Putsa fönster, glöm inte att även torka av fönsterkarmar och fönsterbleck samt fönsterbräda
6. Putsa ev. vitrindörrar samt damma och plocka i ordning i porslinsskåp/lådor och dylikt.
7. Rengör matbordet och stolarna, använd vid behov även möbelpolish
8. Piska, vädra eller tvätta vid behov mattor
9. Dammsug och moppa golvet
10.  Tänk igenom om du kan lägga till en ny personlig touch i matrummet? T ex utifrån säsong nu när våren är här. Ny duk på bordet, byta plats på prydnadssaker eller köpa en bukett blommor etc?

VERANDA/BALKONG:
1. Städa undan allt som inte hör hemma här och lägg det som ligger på fel plats på rätt ställe.
2. Ta bort spindelnät
3. Rengör utemöbler
4. Sopa.
5. Ta hand om eventuella växter och köp några nya vårblommor.
6. Tänk igenom om du kan lägga till en personlig touch för att öka känslan av välkomnande?  



KELLYS UPPDRAG

Varje vardag erbjuder FlyLadys medarbetare Kelly ett extra uppdrag för den som så önskar. Uppdraget äger alltid rum i veckans zon och på så vis får vi hjälp att arbeta igenom den aktuella zonen lite extra. Kellys uppdrag brukar ta ca 5-15 minuter att utföra.


Bildkälla: flylady.net

  • Idag MÅNDAG är uppdraget att dammsuga vardagsrummet riktigt ordentligt. Vilket alltså innebär att vi dammsuger under tunga möbler och flyttar på lättare möbler. Så att vi kommer åt ordentligt i alla områden och hörn i vardagsrummet. 

    • Imorgon TISDAG är det sista dagen i vardagsrummet för denna gång. Ett bra sätt att avsluta i vardagsrummet är att göra en ordentlig Hot Spot Fire Drill.  Ta gärna hjälp av en timer och sätt denna på 15 minuter. Tänk på att Hot Spots är glödande eldar som riskerar att brinna utan kontroll om vi inte släcker dom direkt det börjar samlas saker på hög. Plocka undan det som inte hör hemma i vardagsrummet, släng gamla tidningar, lägg smutsiga kläder i tvättkorgen. Du kommer att bli förvånad över hur mycket du egentligen hinner om du sätter igång och kör på i vardagsrummet i en kvart. 

    • På ONSDAG är det dags att ta en titt på dina väggar och fönster i matrummet. Ta en mirakeltrasa och lite fönsterputs eller rengöringsmedel och torka bort fläckar och fingeravtryck

    • TORSDAGENS uppdrag för oss till hallen. Samla ihop alla skor, böcker, jackor och annat som samlas på hög innanför ytterdörren och lägg undan eller häng upp dessa på rätt ställe. Detta uppdrag bör ta ca 15 minuter. Sätt gärna din telefon på ringning. Eftersom det nu är hög tid att plocka bort vinterns vantar och kängor så passa på och gör detta om du inte har gjort det tidigare. Då kan du gärna låta arbetet ta lite längre tid eftersom det är fråga om ett säsongsbyte av ytterplagg och skor. Om du orkar och hinner är det bra att se till att rengöra vinterplaggen och vinterskorna så att dom är redo att användas direkt när du plockar fram dom igen. Har du dåligt med plats inne så plocka undan vinterplaggen i en kartong och ställ undan den. 

    • FREDAG innebär att det är dags för veckans sista uppdrag från Kelly. Idag håller vi till både i matrummet och hallen och ger oss i jakt efter dammet som  har samlats i taket, lampor och fönsterbräden. Använd en dammvippa eller dammtrasa för att bli kvitt dammet. 




    FLYLADYS VECKOPLANERING
             

    Bildkälla: flylady.net

    • Måndag = WHB, (Weekly Home Blessing) dvs snabb veckostädning som innehåller 7 olika steg som får ta max 10 minuter vardera, totalt får den snabba veckostädningen ta max en timma. 
    • Tisdag = Planeringsdag. Vi skriver t ex veckomeny och inköpslista, planerar inför nästa vecka, planerar in olika aktiviteter och skriver in dom i kalendern. 
    • Onsdag = Gör-det-nu-dag, dvs nu är det dags att göra allt som vi har skjutit upp, det kan handla om att ringa ett jobbigt telefonsamtal eller betala en räkning.
    • Torsdag = Inköps- och ärendedag, dvs dags att utföra olika ärenden såsom t ex inköp av mat eller kläder, återlämna biblioteksböcker, lämna in kappan på kemtvätt osv. 
    • Fredag = städa ur handväskan och bilen, rensa handväska och bil på skräp, kvitton, godispapper, och annat som inte hör hemma där. Fredag kväll = Myskväll
    • Lördag = familjedag Detta är en dag som ägnas åt att göra något kul ihop tillsammans hela familjen. 
    • Söndag = Återhämtning, dags att vila och ta hand om dig själv för att ladda batterierna inför nästa vecka. 



    Så ser denna veckas FlyLady ut!

    Om du är ny inom FlyLadys koncept så bli inte överväldigad och bortskrämd av denna lista utan börja istället med att titta på FlyLadys 31 BabySteps. Jag började inte med göra allt detta på en gång, istället följde jag BabyStepsen och lärde in en ny vana åt gången. 


    Trevlig fortsättning på veckan!

    Kram
    Linn

    Äntligen tillbaka!

    Puh, vilken förkylning!

    Nu hoppas jag verkligen att det är slut med förkylningar för denna säsong. 
    Jag som aldrig brukar bli förkyld har nu fått uppleva hur jobbigt det kan vara. 
    Förkylningen gick aldrig över och till sist var febern hög och jag yrade och hostade om vartannat här hemma. Så efter ett besök hos närakuten med provtagning som visade på elaka bakterier blev det en remiss till stora sjukhuset och inläggning några dagar så att jag kunde få antibiotika intravenöst.

    Bildkälla: www.fisher-price.com

    Men nu är jag på bättringsvägen igen och har fått komma hem. Underbart!
    Det är som att våren äntligen bestämde sig för att komma under tiden som jag yrade runt i feberdimma. 

    Jag har blivit sjukskriven så att jag hinner vila upp mig och bli helt frisk så jag ska verkligen passa på att njuta av dom fina vårdagarna.  Så det kommer att bli mer vila och läsa böcker än att fixa och ordna här hemma den närmaste tiden. Som tur är passade jag på att handla lite böcker på halva reapriset så jag har en hög oläst litteratur på mitt sängbord. 

    Jag lyckades ju skänka bort 54 kilo böcker innan jag blev sjuk också, något som är jag väldigt stolt över, för böcker är nog det enda som jag har riktigt svårt att göra mig av med. Så jag ska också försöka att orka gå igenom resten av bokhyllan och se om jag kan göra mig av med ännu fler böcker när jag ändå är på gång. 


    Bildkälla. www3.idrottonline.se

    Stort TACK för alla fina krya-på-hälsningar!
    Dom har verkligen gjort mig så glad!
    Tack så mycket!

    Kram
    Linn

    lördag 27 april 2013

    Fortfarande sjuk

    Det har varit tyst och tomt här ett tag. Min förkylning gick inte över utan blev värre istället så jag ligger sedan några dagar tillbaka på sjukhus för behandling och det hjälper så nu är jag på bättringsvägen. Det visade sig att  viruset hade gått över till en bakterieinfektion.

    Bildkälla: monachosliv.blogspot.se

    Så troligen får jag komma hem på måndag.
    Det ska bli så skönt!

    Då startar vi med en liten smygtitt på veckans FlyLady och så ska jag visa den fina presenten som jag har fått bara för att jag inte vann en tävling. Såna tävlingar gillar jag!

    Kram
    Linn

    tisdag 23 april 2013

    Dagens hushållstips

    Som ni säkert märk gillar jag den tecknade figuren tant Maxine.
    Så hon får stå för dagens hushållstips.
    Själv har jag 39,6 i feber och livnär mig på glass och Alvedon.


    Kram
    Linn som tackar ödmjukast för fina krya- på - hälsningar


    måndag 22 april 2013

    Sjuk som en råtta

    Alltså inte för jag vet hur en sjuk råtta mår men jag tycker mig vara ganska lik råttan på bilden just nu när jag ligger nerbäddad i min säng och mår råtta.


    Bildkälla: robustella.shapemeup.se

    Se där, nästan som ett fotografi, på pricken likt förutom att mitt påslakan är brunmönstrat inte grönt. Men annars så beskriver bilden exakt hur jag mår just nu.

    • Alla gamla husmorsknep är välkomna!
    • Det får gärna ingå glass- och chokladätande  i knepet. 
    • Men ännu hellre såna tips som berättar om hur man blir av med halsont och öronvärk.


    Har varit på sjukhuset och det är virus så det är inte mycket att göra än att vänta ut eländet.  

    Hälsningar (inga kramar idag, jag vill inte smitta någon med detta hemska råttvirus)
    Linn

    söndag 21 april 2013

    Förkyld igen

    Jag som skulle ha varit på landet den vackra vårhelg fick avboka allt och ligger istället nerbäddad med feber och halsont igen. Det är inte ett dugg roligt.

    Jag som nästan aldrig är sjuk har nu åkt på samma eländiga förkylning med halsont och feber för andra gången i år. BLÄ!
    Bildkälla: www.pediaplace.com

    Det gör så ont i halsen att det känns som om hela jag är en hals eller det kanske var en överdrift.
     Men halsen är nästan lika lång som hos den sjuka giraffen här ovanför.
    Det är jättemycket synd om mig!

    Vi som skulle ha en massa gäster till vår lilla stuga också idag. Det hade ju passat perfekt med tanke på det fina vädret som jag ser att det har varit utanför fönstret. Jag försökte få maken att åka till stugan och bjuda på mat utan mig men han ville hellre vara hemma hos hos mig och serva med honungsvatten, Alvedon och glass.

    Så, det kanske inte är så himla synd om mig ändå när jag tänker efter.
    För även om jag är sjuk så har jag i alla fall världens finaste make!


    Bildkälla: www.huffingtonpost.com

    Apropå kärlek, har ni sett det vackra hjärtat på bilden här ovanför förut?

    I den här fina artikeln från Huffington Post kan man läsa att den brittiska bonden Winston Howes planterade 6 000 ekar, för att skapa detta hjärta åt sin hustru Janet när hon dog, efter att dom hade varit gifta i 33 år. Hjärtats spets pekar mot den stad som hustrun Janet föddes i.

    Hans syfte var att det skulle vara en minnesplats som inte skulle bli känd för allmänheten. Men efter 17 år så upptäcktes hjärtat av en person som flög med luftballong över skogen.


    När en tidning fick nys om hjärtat så berättade Winston att han går dit ibland för att minnas Janet och deras kärlek till varandra och att han hoppas att hjärtat kommer att finnas kvar i många år.

    Han har även byggt en hög häck kring hjärtat och varje vår blommor påskliljor i mitten av hjärtat.

    Det tycker jag är både en vacker, fin men sorglig 
    kärlekshistoria.

    Eller vad säger du?


    Kram
    Linn


    fredag 19 april 2013

    Sött som socker

    Apropå badrum så hittade jag denna lilla sockerbit.
    Söt som socker, eller hur?

    Något jobbigt att hålla rent kanske och lite väl plottrigt för min smak men när våra döttrar var i förskoleprinsessåldern hade dom blivit överlyckliga om jag  hade dekorerat om badrummet på där här viset.


    Bildkälla: www.pinterest.com

    Kram
    Linn

    Förvaring av tops och bomullspads

    Nu när vi ändå är i badrummet och fixar och donar denna vecka så passar det väl bra och kika på några tips om hur man kan förvara bomullspads och tops.




    Bildkälla: www.twotwentyone.net


    Denna snygga och enkla förvaring hittade jag hos Chelsea som driver bloggen www.twotwentyone.net. Precis som texten på tavlan säger så ser det så fräscht och rent ut.

    En enkel vit plan träbit som hylla med burkarna Burken från IKEA till förvaring av tops respektive bomullstussar. Pricken över i:et är givetvis den fina tavlan.

    Och bäst av allt, Chelsea erbjuder oss att skriva ut bilden gratis från hennes blogg!




    Bildkälla: franklinteam.com


    En annan enkel och smart idé är att använda sig av en vanlig glasburk till bomullen och sedan som lock till burken använda ett litet glas eller en ljuskopp till förvaring av topsen. 




    Ljuskopp till värmeljus


    Apropå ljushållare till värmeljus, så antar jag, att det är många som använder dessa även till förvaring av tops. Jag gör i alla fall det vilket syns på bilden här ovanför. 






    Bildkälla: www.pinterest.com


    Man kan också använda sig av en gammal kryddburk till förvaring av tops. Vilket kan vara ett bra sätt om man vill packa ner några tops i väskan. 





    Bildkälla: www.pinterest.com


    Ytterligare en bra idé om man vill ha med sig tops i väskan eller på resan är att använda en tom medicinburk att förvara dom i. Vill man piffa upp burken lite så kan man klistra på några fina bilder eller använda sig av decoupageklister och servetter.




    Bildkälla: www.bhg.com



    Dom fina muggarna till förvaring av bomull och tops här ovanför är också hemgjorda genom att man har använt ett vackert papper och klistrat på dom. Dom blir en riktigt fin färgklick i badrummet.

     Och visst ser det lite extra elegant ut att förvara dom på en smal bricka. 

    Samtidigt som det också är praktiskt vid städningen att snabbt och lätt kunna lyfta bort alla förvaringsburkar på en och samma gång genom att dom förvaras på en bricka.




    Bildkälla: thedesignnotebook.blogspot.se



    För den som har en gammal ärvd (ny)silverservis med gräddsnipa och sockerskål så är det synd att låta den stå oanvänd i ett skåp och samla damm.

    Då kan det vara roligare att ta fram den och använda till förvaring av bomull, tops och smink istället.




    Bildkälla: mydearestbetty.tumblr.com




    Många doftljus säljs på burk med lock och då kan man givetvis använda burken på olika sätt efter att ljuset har brunnit ut och burken rengjorts.

    På bilden här ovanför syns ett exempel på hur en ljusburk har dekorerats för att sedan användas till förvaring av bomullspads.




    Bildkälla: homedesignspins.com



    Jag var helt övertygad om att den genomskinliga plastlådan på bilden här ovanför var gjord just till förvaring av tops. Men ack, vad jag bedrog mig, det är istället en behållare för tandpetare som passar så här fint även till tops.

    Det finns säkert flera olika sorters behållare till tandpetare som man kan testa att använda till förvaring av sina tops för att se om det fungerar.



    Bildkälla: www.havilamoveis.com.


    Lerkrukor i olika storlekar med eller utan tillhörande fat är vi säker flera som har i våra förråd. Om man målar dom eller dekorerar dom på annat sätt, exempelvis med decoupage, så kan dom bli fina att använda till  förvaring av bomull, tops och kanske en liten vacker gästtvål.




    Bildkälla: www.shelterness.com


    Vad sägs om denna idé? Här har man helt enkelt låtit lerkrukorna vara som dom är och tagit en bräda och sågat passande hål i den så att krukorna får plats däri. Sedan har man helt enkelt satt upp brädan på väggen och fått en förvaring för såväl hårborstar, bomull, och om man så vill, även hårsnoddar eller tops. 



    Bildkälla: www.quotesworthrepeating.com


    Och apropå tops (Q-tips) så har vi väl alla någon gång fått höra att man aldrig ska stoppa något som är mindre än en armbåge i örat. Det sägs att det ska vara ett råd från läkarhåll. Jag vet inte om det är sant eller inte men det kanske finns någon som kan upplysa mig om detta?!

    Hur som helst så är jag benägen att instämma med den kära Maxine här ovan, "Om du inte ska stoppa tops i öronen, vad f-n är dom då till för?"

    Jo, jag brukar nog ofta använda tops till att ta bort mascara som har hamnat fel osv så visst har tops fler användningsområden men dom måste väl ändå vara tänkta att använda i öronen också? Eller?

    Kram
    Linn